Kleine excursie naar FotoDok

FOTODOK is het Utrechtse Centrum voor Documentaire Fotografie, gevestigd aan een idyllisch hofje achter de poort van Lange Nieuwstraat 7.

In tijden waarin nieuwsberichten steeds korter worden en sneller hun nieuwswaarde verliezen, waarin dagelijks duizenden beelden en een onophoudelijke stroom informatie aan ons voorbij trekken, biedt FOTODOK achtergrondverhalen voor verdieping, soms zelfs bezinning en, hopelijk, een beter begrip van de wereld waarin wij leven’, zo meldt de website.

Femke Rotteveel, directeur FOTODOK, vertelt ons tijdens de excursie met welke middelen en voor welke doelgroepen FOTODOK dat wil realiseren.

Ook geeft ze een toelichting op de dan net (15 november) geopende nieuwe tentoonstelling 'Joint Memory, Photografic Fragments'.

In deze tentoonstelling wordt de invloed van fotografie op de vorming van het collectief geheugen inzichtelijk gemaakt via documentaire beeldverhalen.

Naast deze gevestigde rol van het medium wordt ook het effect van de vergaande digitalisering en democratisering van de fotografie getoond: wat betekenen de nieuwe manieren van verhalen vertellen voor onze beeldvorming van de geschiedenis en ons collectief geheugen in de toekomst?

Aansluitend zal onder deskundige begeleiding de tentoonstelling worden bezocht in de bovenzalen van het FOTODOK- gebouw. Ter afronding wordt de PUG-leden een drankje aangeboden rond 16.30 u beneden in de ontvangstruimte.

Het programma van 19 november:            

14.45 u Inloop met koffie/thee

15.00 u Inleiding door Femke Rotteveel, directeur FOTODOK

15.30 u Rondleiding nieuwe tentoonstelling: Joint Memory, Photografic Fragments

16.30 u Afsluiting met drankje

 

Meer foto's: