Algemene ledenvergadering

zaterdag 3 juni 2023


ALGEMENE LEDENVERGADERING PUG – zaterdag 3 juni 2023, 15.00 uur 
 
Op 3 juni jl. vond onze Algemene Ledenvergadering plaats in het Fulco Theater in IJsselstein. Het was een geanimeerde bijeenkomst, waar vooral met de leden is gesproken over de financiën van het PUG. De jubileumactiviteiten vormen een relatief grote “kostenpost” dit jaar. Weliswaar is hiervoor in de afgelopen jaren ook gespaard, maar de uitgaven hebben wel effect op het eigen vermogen van het PUG. De directie heeft aan de leden toegelicht dat ze zich bewust is van deze kwetsbaarheid, maar er wel voor heeft gekozen om het 250 jarig bestaan ook echt te vieren. Het is tenslotte een bijzonder jubileum. Bij de volgende lustra zal minder groot worden uitgepakt.  Het was prettig om de grote betrokkenheid van de aanwezige leden te merken. Met kritische vragen en tips en suggesties houden zij de directie scherp. De toekomst van het PUG (financiën, leden, activiteiten) staat voor de komende periode hoog op de agenda van de directie.

Na de vergadering werden we rondgeleid in de mooie stad IJsselstein . Tijdens de rondleiding brachten we ook een bezoek aan de Sint Nicolaaskerk.

300

Daarbij herkenden we de voorportaal deuren, voorzien van glazen tegels van beeldhouwer Hildo Krop.

Deze werden al eerder besproken tijdens de voorjaarslezing in juni 2022 en konden nu in meer detail worden bezichtigd.

Bij terugkomst in het theater stond de borrel klaar en konden we ook nog genieten van een mini-recital door onze oud-voorzitter Kees de Pee.

 

Aansluitend genoten we van een heerlijk buffet

 

Foto's Lydia van Oosten


 

Meer foto's: