UtrechtDownUnder; actuele kunst in de oude bieb

vrijdag 26 februari 2021

bijdrage PUG
 
Onder de titel UTRECHT DOWN UNDER actuele kunst in de oude Bieb opent organisator Kunstliefde aanstaande donderdag van 17 uur een pop-up museum in de oude bieb. Het historische pand op de Oudegracht/Stadhuisbrug biedt onderdak aan het werk van maar liefst 70 beeldende kunstenaars.  Van 19 t/m 21 december bijzondere kunst uit Utrecht op 5000m2.

Het publiek zal niet alleen verrast worden door de aanwezige kunst maar ook door de architectuur die zich in deze, van boekenkasten ontdane staat, weer in al haar schoonheid aan ons toont. Aanstormend talent, nationaal en internationaal bekende kunstenaars presenteren schilderijen, tekeningen, installaties, beelden, videowerken en performances. Allen hebben een band met Utrecht. Het Centraal Museum toont werk van drie jonge kunstenaars en enkele videowerken uit de collectie.
 
Tijdens deze 4de editie van UtrechtDownUnder wordt kunst geprogrammeerd zodat je het bijna kan ‘lezen’. Het concept van de tentoonstelling en de voormalige betekenis van de locatie liggen in elkaars verlengde. Er is een afdeling met Transformers, met Onderzoekers en met Kritische Geesten. Ook zijn er Dromers en Romantici te vinden, Stillen en Tragen en is er een grote afdeling met Materiaalverleiders.
 
De catalogus van de tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het PUG.
Hij is te koop bij balie.
 
Informatie en eventueel een tijdslot reserveren?
www.utrechtdownunder.nl
 
*de coronamaatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM worden in acht genomen.