Grote Excursie 2019

zaterdag 28 september 2019

De grote excursie dit jaar staat in het teken van 'de toekomst van onze leefomgeving' en wordt de eerste excursie in het kader van de voorbereiding op ons 250 jarig bestaan in 2023. Het thema voor dit jubileum is de toekomst van onze leefomgeving. We bezoeken het recent ontwikkeld terrein achter het station in Tilburg, museum De Pont en sluiten af met een borrel bij Grotto.

Onze specifieke ingang is die van de relatie tussen cultuur en wetenschap. Wetenschap heeft invloed op de culturele omgeving door het vormgeven van de leef- en werkomgeving, onder meer door de realisatie van materiële, infrastructurele kunstwerken. Dat heeft implicaties voor behoud en beheer van erfgoed. Lees hier meer over ons lustrum.

Wij rijden in de ochtend naar Tilburg voor een dagprogramma over stedenontwikkeling. In de ochtend krijgen we een introductie door raadslid Ton Gimbrère en bezoeken we de recent ontwikkelde spoorzone met bibliotheek in de LocHal. We lunchen in de gerenoveerde Polygonale loods Eve. ’s Middags zijn we te gast in museum De Pont. Daar wordt ons in rondleidingen verteld over de combinatie textiel en architectuur. We sluiten af met een borrel in het architectonisch bijzondere etablissement Grotto, vlakbij de universiteit gelegen in het in 1712 aangelegde sterrenbos.

Excursieprogramma:

9.00 uur        vertrek bus van Meerkerk busreizen bij het Moreelse Park

10.15 uur      aankomst LocHal. Koffie met gebak

Welkom door raadslid Ton Gimbrère (CDA) specialist binnenstad; cultuur; economisch vestigingsklimaat; mobiliteit.

10.45 uur      start rondleidingen gebied spoorzone en LocHal 

12.30 uur      lunch bij EVE in de polygonale loods

13.45 uur      vertrek met bus naar De Pont

14.15 uur      rondleidingen De Pont, thema textiel, architectuur 

15.45 uur      vertrek met bus

16.15 uur      borrel in Grotto  

17.00 uur      vertrek per bus naar Utrecht

18.00 uur      bus terug in Utrecht

Als lid mag u een introducé voor de excursie aanmelden. Voor deelname ontvangen wij uw aanmelding graag voor 8 september via het aanmeldingsformulier hieronder.

De kosten voor deze dag bedragen € 65 per persoon. Let op! Uw aanmelding is pas definitief als het verschuldigde bedrag op het PUG-rekening NL49INGB0000030275 is bijgeschreven.

 

Meer foto's:

Aanmelden voor deze activiteit?

Aanmelden kan nog tot zaterdag 31 augustus 00:00