Kleine excursie naar Bonifatiushuis

dinsdag 14 maart 2023

Kleine excursie naar St Bonifatiushuis
 
Een enthousiaste groep van zo’n 30 PUG leden werd op 14 maart om 10.30 uur ontvangen door ons lid Hans Vroom. Onder genot van koffie/thee en versnaperingen werd de groep toegesproken door Ada van der Velden, directeur van de Faculteit Katholieke Theologie en nauw verbonden bij het Vormingsonderwijs. Daarna sprak Hans Vroom over de verbouwingen en restauraties die zijn verricht in het Bonifatiushuis, waaraan hij leiding heeft gegeven en de verrassende vondsten die daarbij zijn ontdekt en Eduard Kimman (pater Jezuïet) schetste tot slot de geschiedenis van het St Bonifatiushuis vanaf de vroege middeleeuwen. 
 
Het PUG organiseerde een aantal jaren geleden (2018) een bezoek/kennismakingsdag in het Bonifatiushuis voor niet-PUG leden gericht op de activiteiten van het PUG op het gebied van Kunsten en Wetenschappen. De huidige excursie had tot doel PUG leden kennis te laten nemen van het Bonifatiushuis anno 2023. De groep werd in tweeën gedeeld en rondgeleid door Hans Vroom en Eduard Kimman voor bezichtiging van de prachtig gerestaureerde ruimtes en hetgeen het Bonifatiushuis te bieden heeft in sociale en culturele zin.
De foto’s geven een indruk van de ruimtes die bij de rondleidingen werden getoond en waar hier en daar nog zichtbaar is wat de oorspronkelijke situatie was.

Meer foto's: