2012

De PUG-prijs 2012 ex aequo uitgereikt

De PUG-Prijs 2012 is ex aequo uitgereikt aan de componist Orestis Goumenos en het videokunst-collectief Mr Beam, opgericht door Ruben van Esterik en Mo Assem

Wegens de ongelijksoortigheid van de inzendingen was het de jury niet mogelijk om een keuze tussen deze twee toppers te maken.

De muziek van Orestis Goumenos was voor velen van ons niet gemakkelijk, maar bracht ons wel in beroering. Zoals één van de juryleden zo treffend verwoordde: 'Het oeuvre van Orestis is voor mij onbekend. De eenvoud van de complexe composities en de mix van verrassende geluiden dringen echter direct door in mijn hart: "Ik ben als door een pijl getroffen". De kunst van Mr Beam was evenzeer voor de meeste juryleden boeiend en nieuw. Zij hebben zich gespecialiseerd in videomapping: perfect uitgemeten projecties op objecten, interieurs of architectuur, begeleid door muziek en choreografie. Hun creaties zijn als poëzie van beelden, licht, kleuren en geluid, waarbij de jury ook onder de indruk was van de kwaliteit van de graphics en animatie.