PUG-prijs 2018 voor Lydia Dalhuisen

  Lydia Dalhuisen  Foto: Femke Maris

De PUG-prijs 2018 voor Lydia Dalhuisen

Lydia Dalhuisen heeft de prijs van het Provinciaal Utrechts Genootschap van Kunsten en Wetenschappen gewonnen met het proefschrift Firesetting and firesetters in the Netherlands. Individualization, identification and treatment (2016).
Promotoren waren prof dr. F. Koenraadt en prof. dr. F. de Jong.

De prijs is uitgereikt op 13 november 2018 tijdens de najaarsbijeenkomst van het PUG in het Academiegebouw op het Domplein.

In 2018 was de PUG-prijs bestemd voor een proefschrift uit de faculteiten REBO (Recht, Economie, Bestuur en Organisatie) en FSW (Sociale Wetenschappen).
Om te bepalen welke van de ingezonden dissertaties de prijs verdient, is gezocht naar een jury die deze immense vakgebieden kan overzien. De samenstelling van de jury was als volgt: Dr. Ruud Abma (Algemene Sociale Wetenschappen, UU); Prof. dr. Elaine Mak (Encyclopedie van de rechtswetenschappen en Rechtstheorie, UU); Prof. dr. Barbara Vis (Politiek en Bestuur, UU); Prof. dr. Ed Jonker, Geschiedtheorie en Wetenschapsfilosofie, UU, tevens juryvoorzitter.

De prijs bestaat uit een vrij besteedbaar bedrag van € 2.500.- en een door de Utrechtse kunstenaar Theo van de Vathorst ontworpen PUG-penning. in een cyclus van vijf jaar komt telkens een andere tak van wetenschap of kunst voor de PUG-prijs in aanmerking. Na de laudatio krijgt de winnaar het woord om haar onderzoek verder toe te lichten.

U kunt hier het juryrapport downloaden